Đumbir se uglavnom koristi u kulinarstvu kada želimo jelima da damo posebnu egzotičnu aromu. Međutim, ova biljka ima i izuzetna lekovita svojstva. Evo nekoliko karakteristika đumbira.
1. Održava normalnu cirkulaciju krvi
2. Ublažava mučninu nastalu tokom putovanja
3. Poboljšava apsorpciju hranljivih sastojaka
4. Deluje preventivno na prehladu i grip
5. Ublažava stomačne probleme
6. Deluje preventivno na razvoj raka debelog creva
7. Ublažava bol i upalne procese
8. Deluje umirujuće na bolove i nadražaje usled respiratornih infekcija
9. Koristi se u lečenju raka jajnika
10. Ojačava imunitet
11. Koristan je saveznik u borbi protiv jutarnjih mučniina.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno