5 načina da upotrebite bosiljak kao lek

-Zdrobite šest do sedam listova bosiljka u avanu pa ga pomešajte sa jednom kašičicom meda. Jedna kašičica dobijene smese svako jutro pre bilo čega drugog pojačava imunitet i smanjuje hipertenziju.

-Skuvajte šaku lišća bosiljka u jednoj litri vode. Procedite vodu i pijuckajte je, toplu, na svakih pola sata. Vaše grlo će osetiti olakšanje, a želudac i čula će se smiriti.

-Prethodni savet se može upotrebiti na još jedan način: ako imate upalu kože ili nesnosan svrab, da biste osetili trenutno olakšanje, namočite tufer u pomenutu vodu i nežno “tapkajte” po bolnom mestu.

Pogledajte i Čudotvorni bosiljak - prirodni antibiotik koji jača imunitet

-Slatko i divno, eterično ulje bosiljka pomaže pri olakšavanju upalnih stanja, kao što su bol u zglobovima i gorušica. Poznato je i po tome što izoštrava um i ojačava nervni sistem.

-Nanesite kapljicu eteričnog ulja bosiljka na vrh nosa i slepoočnice pa ćete se brzo osloboditi stresa i napetosti.

5 načina da upotrebite bosiljak u ishrani

-Umesite par naseckanih listova bosiljka u testo za hleb.

-Dodajte par iseskanih listova bosiljka u omlet, pizzu ili u kuvano jelo – ovo će dramatično poboljšati aromu i ukus vašeg jela.

-Kako bi bilo da dodate par iseckanih listova bosiljka u ledeni čaj ili letnji koktel? Apsolutno odlično!

-Rukola je veoma popularna, ali to ne znači da treba zapostaviti bosiljak! Možete ga dodati u skoro sve letnje salate (paradajz, krastavac i slično) kao i obrok salate (salata sa piletinom, tunjevinom i slično). Probajte, uvereni smo da će vam se svideti.

-Bosiljak, paradajz i mocarela su apsolutni pobednici u kulinarstvu! 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: minimagazin.info