Proleće je ono doba godine, koje nas oslobađa svih zimskih tereta.
U skladu sa time, prioritet treba da nam bude i oslobađanje našeg organizma od teških obroka i namirnica koji ih čine.
Ono sto uvek prija organizmu su namirnice pune hranljivih sastojaka, minerala i antioksidanata - savršeno za buđenje iz zimskog sna!
Pogledajte i Namirnice koje će vas zasititi, a ne goje!
Sledećih 5 namirnica, ne samo da će vam razbuditi i pročistiti organizam, već će vas i držati uvek sitim, uvek zdravim i uvek u formi, jer to nisu obične namirnice, vec Supernamirnice!
1. Potočarka: Puna vrednih hranljivih sastojaka i antioksidanata, odlična za kombinovanje u noćnim obrocima ili za okrepljenje nakon teretane.
2. Rotkvice: Dobre su za varenje kada se jedu sveže i sirove ,jer pomažu ubrzanju metabolizma.
Pogledajte i 7 jednostavnih koraka balansirane ishrane
3. Špargla: Špargle su vesnici proleća. Najbolje su u kombinaciji sa još jednom supernamirnicom- jajima.
4. Čorbe: Ova tradicionalna hrana je superhrana preko čitave godine. Puna je proteina, vitamina, minerala i "dobrih" masti. U pripremanju čorbi, koristite dinstano povrće, i neka vam izbor budu pileće, goveđe ili riblje čorbe.
Pogledajte i Detoks bomba: Napitak koji oporavlja celo telo
5. Zeleno bilje: Koristite luk, peršun i mentu da napravite preliv za salatu ili pesto sos, ili ih dodajte u kajganu, supu, variva. A možete napraviti i sokove i hladne čajeve za svež i jak ukus.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus