Sitni kolači se lako i jednostano pripremaju, a svi ih vole.
Evo nekoliko recepata za one najpopularnije kolačiće kojima niko ne odoleva.
Rozen torta
Sastojci
1 pakovanje kupovnih rozen kora
500 ml mleka
250 g šećera
100 g bele čokolade
150 g maslaca
300 g mlevenih oraha
300 g mlevenog keksa
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
Pripremu pogledajte OVDE
Čokoladne kuglice (posna i mrsna varijanta)
Sastojci
250 g mlevenog Plazma keksa
125 g margarina (ili puter)
125 g šećera
100 g mlevenih oraha (badema ili lešnika)
1 vanilin šećer
150 g rendane čokolade
50 g kokosa
1dl gaziranog soka od pomorandže ili mleka (po ukusu i želji)
Pripremu pogledajte OVDE
Bajadere za 20 minuta
Sastojci:
9 kašika vode
200 g šećera
150 g mlevenih oraha, badema ili lešnika
250 g mlevenog keksa
170 g maslaca
100 g čokolade za kuvanje
Za glazuru:
100 gr čokolade za kuvanje
400 g šećera
2 dl vode
250 g margarina
400 g sojinog mleka u prahu
Sastojci
500 g ratluka
200 g šećera u prahu
100 g crne čokolade
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus