Osvežavajuća poslastica za celu porodicu.
Sastojci:
- 2 žumanceta
- 100 g putera
- 50 g šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- kora ½ limuna
- 150 g brašna
- ½ kašike praška za pecivo
- 2 belanceta
- 75 g šećera
- 200 g jogurta
- 200 g kisele pavlake
- 4 kašike griza
Priprema:
Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte omekšali puter i nastavite da mutite dok se ne sjedini. Zatim dodajte pola kašike ekstrakta vanile, koru od limuna i so i lepo promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i umesite testo, zatim ga podelite na pola, umotajte u providnu foliju i rashladite u frižideru 30 minuta. Za to vreme umutite šne od belanaca i šećera. Zatim pomešajte i umutite jogurt, pola kašike ekstrakta vanile, pavlaku i griz. Tu smesu pažljivo dodajte u šne.
Razvaljajte jednu polovinu testa i stavite je u pleh veličine 20x20 cm, obložen pek papirom. Preko sipajte nadev od jogurta, pa preko toga izrendajte drugu koru. Pecite 30 minuta na 180°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus