Korak po korak do savršene torte.
Sastojci:
Za biskvit:
- 3 jajeta
- 125 g brašna
- 125 g šećera
- 80 g kakaoa
- 8 g praška za pecivo
- 30 ml rastopljenog putera
- 20 ml karamel sirupa
Za fil:
- 5 belanaca
- 300 g šećera u prahu
- 15 g želatina
- 20 g kakaoa
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 70 g putera
Priprema:
Jaja i šećer umutite, pa dodajte puter, kakao, brašno, prašak za pecivo i opet umutite. Kalup prečnika 20 cm obložite pek papirom i sipajte smesu. Lepo rasporedite i pecite na 180°C nekih 25 minuta. Izvadite iz kalupa, pa premažite sirupom od karamele. Stavite obruč preko biskvite, pa napravite fil.
Belanca umutite sa prah šećerom. Želatin pomešajte sa vodom, pa dodajte u belanca. Sipajte veći deo preko biskvita, a u ostatak dodajte kakao i umutite. Sipajte preko belog fila, pa drškom od kašike pravite talase, a zatim poravnajte i stavite u frižider na 2 sata.
Otopite čokoladu i puter i premažite celu tortu, pa vratite u frižider na pola sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus