Korak po korak do savršene torte.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 3 jajeta
  • 125 g brašna
  • 125 g šećera
  • 80 g kakaoa
  • 8 g praška za pecivo
  • 30 ml rastopljenog putera
  • 20 ml karamel sirupa

Za fil:

  • 5 belanaca
  • 300 g šećera u prahu
  • 15 g želatina
  • 20 g kakaoa

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 70 g putera

Priprema:

Jaja i šećer umutite, pa dodajte puter, kakao, brašno, prašak za pecivo i opet umutite. Kalup prečnika 20 cm obložite pek papirom i sipajte smesu. Lepo rasporedite i pecite na 180°C nekih 25 minuta. Izvadite iz kalupa, pa premažite sirupom od karamele. Stavite obruč preko biskvite, pa napravite fil.

Belanca umutite sa prah šećerom. Želatin pomešajte sa vodom, pa dodajte u belanca. Sipajte veći deo preko biskvita, a u ostatak dodajte kakao i umutite. Sipajte preko belog fila, pa drškom od kašike pravite talase, a zatim poravnajte i stavite u frižider na 2 sata.

Otopite čokoladu i puter i premažite celu tortu, pa vratite u frižider na pola sata.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stvarukusa.rs