Korak po korak do savršene torte.
Sastojci:
Za biskvit:
- 3 jajeta
- 125 g brašna
- 125 g šećera
- 80 g kakaoa
- 8 g praška za pecivo
- 30 ml rastopljenog putera
- 20 ml karamel sirupa
Za fil:
- 5 belanaca
- 300 g šećera u prahu
- 15 g želatina
- 20 g kakaoa
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 70 g putera
Priprema:
Jaja i šećer umutite, pa dodajte puter, kakao, brašno, prašak za pecivo i opet umutite. Kalup prečnika 20 cm obložite pek papirom i sipajte smesu. Lepo rasporedite i pecite na 180°C nekih 25 minuta. Izvadite iz kalupa, pa premažite sirupom od karamele. Stavite obruč preko biskvite, pa napravite fil.
Belanca umutite sa prah šećerom. Želatin pomešajte sa vodom, pa dodajte u belanca. Sipajte veći deo preko biskvita, a u ostatak dodajte kakao i umutite. Sipajte preko belog fila, pa drškom od kašike pravite talase, a zatim poravnajte i stavite u frižider na 2 sata.
Otopite čokoladu i puter i premažite celu tortu, pa vratite u frižider na pola sata.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom