Osim malina, ovaj rolat možete praviti i sa jagodama ili nekim drugim bobičastim voćem.

1. Zagrejati rernu na 200°C. Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca, 4 kašike vruće vode i 70 g šećera. Umutiti belance i 30 g šećera, pa umešati u žumance. Dodati brašno i gustin. Razliti po plehu sa peki papirom i peći 15 min.
2. Izručiti patišpanj na čistu krpu posutu šećerom, pa odlepiti papir. Uviti u rolat.
3. Pripremiti želatin. Maline ispasirati. Izmešati sir, pola pirea od malina i 100 g šećera. Umutiti pavlaku.
Sok od limuna zagrejati, rastopiti 2 kesice želatina u tome i umešati u krem od sira, zajedno sa pavlakom.
4. Premazati koru kremom, uviti ponovo u rolat. Premazati rolat ostatkom pirea u koji je umešan želatin napravljen prema uputstvu sa kesice.