1. Zagrejati rernu na 200°C. Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca, 4 kašike vruće vode i 70 g šećera. Umutiti belance i 30 g šećera, pa umešati u žumance. Dodati brašno i gustin. Razliti po plehu sa peki papirom i peći 15 min.
2. Izručiti patišpanj na čistu krpu posutu šećerom, pa odlepiti papir. Uviti u rolat.
3. Pripremiti želatin. Maline ispasirati. Izmešati sir, pola pirea od malina i 100 g šećera. Umutiti pavlaku.
Sok od limuna zagrejati, rastopiti 2 kesice želatina u tome i umešati u krem od sira, zajedno sa pavlakom.
4. Premazati koru kremom, uviti ponovo u rolat. Premazati rolat ostatkom pirea u koji je umešan želatin napravljen prema uputstvu sa kesice.
Rolat od malina
Osim malina, ovaj rolat možete praviti i sa jagodama ili nekim drugim bobičastim voćem.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus