Ukusna i hranljiv ručak za celu porodicu.
Potrebno je:
- 500 g bundeve
- 500 g krompira
- 3 veće paprike
- 250 g španata (španaća)
- malo ulja
- malo soli
- malo suvog začina od povrća
Za prelivanje:
- 2 jaja
- 1 pavlaka
- 2 čena belog luka
- malo soli
- malo suvog začina od povrća
Priprema:
Bundevu i krompir očistiti i iseći na kockice. Papriku iseći na rezance. Povrće izmešati, osoliti i nauljiti, a potom preručiti u vatrostalnu činiju i poklopljeno peći u rerni 15 min dok povrće ne omekša.
U međuvremenu, španat očistiti, oprati i probariti (blanširati) u šerpi sa malo vode. Ocediti višak vode i naseckati španat na sitno. Iz rerne izvaditi povrće koje se do sada već skuvalo. Pobacati španat od gore, po želji sve opet izmešati dosoliti.
Napraviti preliv za musaku. Umutiti jaja sa pavlakom, naseckati ili izgnječiti beli luk, pa blago posoliti. Sve dobro izmešati i preliti preko musake, od gore posuti mešavinom začina od povrća, pa činiju protresti da preliv prođe u dubinu kroz povrće.
Musaku vratiti u rernu još 10-tak minuta, dok se jaja i pavlaka ne ispeku.
Jesenju musaku poslužite toplu, na primer nakon jesenje čorbice od krompira ili krem čorbe od bundeve. Možete je kombinovati sa španatom ili mesom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stasekuva.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus