Savršen ručak koji se brzo sprema, a vrlo je ukusan i izdašan.
Potrebni sastojci
- 500 g pilećeg filea
- 3,4 krompira
- 200 g majoneza
- 1 kašičica senfa
- 50 g kačkavalja
- so - po ukusu
- biber - po ukusu
Način pripreme
Isecite pileći file na kriške debljine 1 centimetar, blago ih istucajte tučkom. Poređajte ih gusto na dno posude za pečenje i pospite solju i biberom po ukusu.
Oljuštite i isecite krompir na tanke kriške debljine 2 mm, začinite solju i biberom i promešajte. Poređajte kriške krompira preko mesa, tako da se preklapaju.
Pomešajte majonez sa 1 kašičicom senfa i rasporedite ravnomerno preko krompira, odozgo pospite narendanim kačkavaljem.
Uvijte posudu aluminijumskom folijom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite tako 60 minuta.
Nakon toga odvijte posudu i zapecite dok se ne dobije blaga zlatasta preplanulost. Mnogo ukusno, nežno i sočno zapečeno jelo!
Izvor: bonapeti.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus