Lagano jelo koje se brzo sprema, a preukusno je.

Potreban materijal:

6 šnicli belog pilećeg mesa – oko 600g

6 šnita tanko sečenog dimljenog kačkavalja – oko 200g

12 šnita tanko sečene šunke – oko 250g

2 srednje glavice mladog crnog luka

400g mariniranih šampinjona

2 kašike brašna

2 kašike mešavine začina

so i mleveni biber po potrebi

4-5 čenova belog luka

200g kisele pavlake

malo peršuna

Priprema:

Čekićem za meso blago izlupati šnicle i svaku začiniti mešavinom začina. Preko staviti po režanj kačkavalja, a preko toga, dva kolutova šunke.

Smotati u rolnice, pričvrstiti čačkalicama kak ose ne bi otvarale i propržiti, sa vrlo malo ulja, sva svih strana dok lepo ne porumene. Ispržene rolnice skloniti sa strane i ostaviti da se ohlade, pa ih iseći na režnjeve.

Otprilike, svaki iseći na tri dela. Posebno propržiti sitno seckani crni luk dok ne postane staklast, dodati zatim na listiće isečene šampinjone i pržiti dok ne ispari višak tečnosti.

Dodati zatim brašno i naliti sa dve šolje vode, pa uz stalno mešanje, kuvati dok se ne zgusne. Dodati začine po ukusu, sitno seckani beli luk i kiselu pavlaku.

Izmešati lepo da se sve sjedini, pa masu izručiti u posudu u kojoj ćete jelo staviti da se zapeče. Rernu zagrejati na 220C. Preko sosa poređati isečene kolutove rolovanog mesa i posuti preko seckani peršun. Zapeći u zagrejanoj rerni nekih 15 minuta.

Po ukusu možete dodati i tanko isečene šnite slanine, urolati belo meso u njih. Takođe možete dodati i spanać i druge dodatke koje volite. To će samo još više doprineti da ovaj ručak bude prste da poližeš. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor:  moje-grne.com