Sočne krmenadle možete da poslužite uz grilovano povrće ili pire krompir, a idu odlično i uz pirinač, kada sos prelijete preko njega.
Sastojci:
4 krmenadle
80 ml + 1 kašika jabukovog sirćeta
3 kašike soja sosa
3 čena belog luka
1-1/2 kašičica gustina
Priprema:
U velikom, nelepljivom tiganju, propržite krmenadle, na srednjoj vatri, oko 2 minuta, sa svake strane.
Beli luk iseckajte sitno. Pomešajte 80 ml jabukovog sirćeta, soja sos i beli luk pa tom smesom prelijte krmenadle.
Kada provri, smanjite vatru, poklopite i ostavite da se krčka, na srednjoj temperaturi od 7 do 9 minuta.
Pomešajte jednu kašičicu sirćeta sa jednom i po kašičicom gustina i dodajte u tiganj. Pojačajte vatru i sačekajte da provri. Mešajte dok se sos ne zgusne, 1 minut, otprilike.
Služite toplo.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom