Sočne krmenadle možete da poslužite uz grilovano povrće ili pire krompir, a idu odlično i uz pirinač, kada sos prelijete preko njega.

Sastojci:

4 krmenadle

80 ml + 1 kašika jabukovog sirćeta

3 kašike soja sosa

3 čena belog luka

1-1/2 kašičica gustina

Priprema: 

U velikom, nelepljivom tiganju, propržite krmenadle, na srednjoj vatri, oko 2 minuta, sa svake strane.

Beli luk iseckajte sitno. Pomešajte 80 ml jabukovog sirćeta, soja sos i beli luk pa tom smesom prelijte krmenadle.

Kada provri, smanjite vatru, poklopite i ostavite da se krčka, na srednjoj temperaturi od 7 do 9 minuta.

Pomešajte jednu kašičicu sirćeta sa jednom i po kašičicom gustina i dodajte u tiganj. Pojačajte vatru i sačekajte da provri. Mešajte dok se sos ne zgusne, 1 minut, otprilike.

Služite toplo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: lakirecepti.rs