Možda vam deluje komplikovano, ali zapravo je jednostavno jelo za pravljenje.
Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica mladog kupusa
3 mlade šargarepe
2 glavice luka
200 g pelata
1 kašičica mlevene paprike
2 dcl juneće supe u kocki
150 g pirinča
2 dcl neutralne pavlake
3 jajeta
4 dcl mleka
0,5 dcl ulja
mešavina začina
so
biber
Priprema:
Pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti. Mladi kupus iseći na rezance, a crni luk i šargarepu na kocke. Na malo ulja propržiti glavicu crnog luka i dve šargarepe kako bi omekšali. Zatim dodati mleveno meso, pa i njega kratko propržiti. Sipati malo supe i dinstati dok meso ne omekša. Dodati pelat i mlevenu papriku, začiniti po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
Posebno propržiti ostatak crnog luka i šargarepe, dodati mladi kupus, začiniti po ukusu i dinstati dok ne omekša.
Vatrostalnu posudu nauljiti i prekriti barenim pirinčem, zatim naneti red mlevenog mesa i na kraju red dinstanog mladog kupusa. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, mleko i jaja, preliti preko kupusa i peći u zagrejanoj rerni na 200° dok ne porumeni.
Pečenu musaku ostaviti da se prohladi kako bi se mogla iseći na parčiće pa onda poslužiti.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus