Možda vam deluje komplikovano, ali zapravo je jednostavno jelo za pravljenje.
Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica mladog kupusa
3 mlade šargarepe
2 glavice luka
200 g pelata
1 kašičica mlevene paprike
2 dcl juneće supe u kocki
150 g pirinča
2 dcl neutralne pavlake
3 jajeta
4 dcl mleka
0,5 dcl ulja
mešavina začina
so
biber
Priprema:
Pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti. Mladi kupus iseći na rezance, a crni luk i šargarepu na kocke. Na malo ulja propržiti glavicu crnog luka i dve šargarepe kako bi omekšali. Zatim dodati mleveno meso, pa i njega kratko propržiti. Sipati malo supe i dinstati dok meso ne omekša. Dodati pelat i mlevenu papriku, začiniti po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
Posebno propržiti ostatak crnog luka i šargarepe, dodati mladi kupus, začiniti po ukusu i dinstati dok ne omekša.
Vatrostalnu posudu nauljiti i prekriti barenim pirinčem, zatim naneti red mlevenog mesa i na kraju red dinstanog mladog kupusa. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, mleko i jaja, preliti preko kupusa i peći u zagrejanoj rerni na 200° dok ne porumeni.
Pečenu musaku ostaviti da se prohladi kako bi se mogla iseći na parčiće pa onda poslužiti.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom