Možda vam deluje komplikovano, ali zapravo je jednostavno jelo za pravljenje.

Sastojci:

500 g mešanog mlevenog mesa

1 glavica mladog kupusa

3 mlade šargarepe

2 glavice luka

200 g pelata

1 kašičica mlevene paprike

2 dcl juneće supe u kocki

150 g pirinča

2 dcl neutralne pavlake

3 jajeta

4 dcl mleka

0,5 dcl ulja

mešavina začina

so

biber

Priprema:

Pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti. Mladi kupus iseći na rezance, a crni luk i šargarepu na kocke. Na malo ulja propržiti glavicu crnog luka i dve šargarepe kako bi omekšali. Zatim dodati mleveno meso, pa i njega kratko propržiti. Sipati malo supe i dinstati dok meso ne omekša. Dodati pelat i mlevenu papriku, začiniti po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.

Posebno propržiti ostatak crnog luka i šargarepe, dodati mladi kupus, začiniti po ukusu i dinstati dok ne omekša.

Vatrostalnu posudu nauljiti i prekriti barenim pirinčem, zatim naneti red mlevenog mesa i na kraju red dinstanog mladog kupusa. Posebno umutiti neutralnu pavlaku, mleko i jaja, preliti preko kupusa i peći u zagrejanoj rerni na 200° dok ne porumeni.

Pečenu musaku ostaviti da se prohladi kako bi se mogla iseći na parčiće pa onda poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: bastabalkana.com