Tradicionalni recept za musaku uz dodatak povrća.

Sastojci:

1 kg krompira

500-700 g svinjskog mlevenog mesa

3 kašike ulja

1 crvena paprika

1 šargarepa

1 glavica luka

2 kašičice mlevene paprike

4 jaja

4 kašike kiselog mleka

so

biber po ukusu

Priprema:

Prodinstajte na ulju sitno seckanu šargarepu, papriku i luk. Dodajte meso, utrljajte ga viljuškom da bude u mrvicama. Dodajte oljušteni i na kockice nasečeni krompir, mlevenu papriku i so. Stavite sve u tepsiju sa jednom šoljom vode. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Prelijte sve umućenim jajima sa kiselim mlekom, koje ste začinili sa malo soli i bibera i zapecite još 10 minuta na 200 stepeni, pa na vrelu musaku pospite malo seckane, propržene slanine.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs