Tradicionalni recept za musaku uz dodatak povrća.
Sastojci:
1 kg krompira
500-700 g svinjskog mlevenog mesa
3 kašike ulja
1 crvena paprika
1 šargarepa
1 glavica luka
2 kašičice mlevene paprike
4 jaja
4 kašike kiselog mleka
so
biber po ukusu
Priprema:
Prodinstajte na ulju sitno seckanu šargarepu, papriku i luk. Dodajte meso, utrljajte ga viljuškom da bude u mrvicama. Dodajte oljušteni i na kockice nasečeni krompir, mlevenu papriku i so. Stavite sve u tepsiju sa jednom šoljom vode. Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta. Prelijte sve umućenim jajima sa kiselim mlekom, koje ste začinili sa malo soli i bibera i zapecite još 10 minuta na 200 stepeni, pa na vrelu musaku pospite malo seckane, propržene slanine.
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta