Učinite ovsenu kašu svaki dan drugačijom! Pripremili smo za vas sedam ukusnih predloga za svaki dan u nedelji.
Ponedeljak: ovsena kaša od čokolade i banane
Zagrejati pola litra mleka. U ključalo mleko dodajte 6 kašika ovsenih pahuljica i nekoliko kašika kokosovih pahuljica. Kuvajte oko tri minuta. Izmešajte oguljenu bananu sa orasima i dodajte četiri kašike rendane čokolade. Da li više volite slađe? Po želji, deo kaše možete ukrasiti šlagom.
Utorak: kaša sa ukusom kapućina
U teglu stavite 3/4 šolje ovsenih pahuljica, kašiku šećera u prahu, 10 g kapućina, nekoliko kockica čokolade. Sipajte mleko i protresite teglu da se sastojci pomešaju. Staviti u frižider preko noći. Ujutru dodajte svoje omiljeno voće - i spremno je!
Sreda: kaša od višnje i kokosa
Prpržite kokosove pahuljice. Pola čaše mleka prokuvajte sa 2 kašike šećera i dodajte oko 10 grama ovsenih pahuljica. U kipuću masu dodajte kokosove pahuljice i šaku višanja. Prijatno!
Četvrtak: kaša sa mangom i mandarinama
Pomešajte 200 ml kokosovog mleka sa 300 ml vode, začinite sa malo vanilin šećera. Dodajte 10 kašika ovsenih pahuljica i malo šećera po ukusu. Kuvajte 3 minuta. Kašu stavite u posudu i dodajte mango, mandarinu, kivi. Pospite orasima i kokosom.
Petak: kaša od vanile sa bananama
Pečene pahuljice badema propržite. Prokuvajte 3/4 litra mleka sa prstohvatom soli i vanilom. Dodajte ovsene pahuljice. Kuvajte 2-3 minuta. Masu pomešajte sa dve banane. Sipajte u manje činije i ukrasite jagodama.
Subota: kaša sa sušenom brusnicom
Prokuvajte pola litra mleka. Dodajte 8 kašika ovsenih pahuljica i šest kašika sušene brusnice. Kuvajte oko 2 minuta. Smanjite temperaturu na minimum i ostavite poklopljeno još 10-15 minuta.
Nedelja: ovsena kaša sa bananom i grožđem
Prokuvajte čašu mleka, dodajte 5 kašika ovsenih pahuljica i kuvajte oko 15 minuta, neprestano mešajući. Na kraju kuvanja dodajte sitno seckanu bananu, pola kašike suvog grožđa i malo kokosa po ukusu. Ostavite kašu van toplote i držite je poklopljenu još 5 minuta. Poslužite spremno uz svoje omiljeno voće.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom