Jelo koje se lako i brzo sprema, a ukus će oduševiti i najvećeg gurmana. Rolnice možete služiti same ili uz prilog kao što su testenina ili pirinač.
Sastojci:
1 pileća prsa naseckana na šnicle
4 šake spanaća
2 šolje mocarele
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
5 kašika parmezana
2 šolje prezli
60 g maslaca
maslinovo ulje
so
biber
Priprema:
Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk. Kada omekša, dodajte beli luk i spanać, dinstajte oko 3-5 minuta. Posolite i pobiberite. Ohladite, a zatim dodajte rendanu mocarelu i parmezan. Piletinu naseckajte na jednake šnicle, pa na svaki položite deo smese i zarolajte ih. U manju posudu stavite prezle i uvaljajte piletinu u njih. Rasporedite po vatrostalnoj posudi pa na svaku rolnicu dodajte komadić maslaca. Pravite li sos od paradajza, pomešajte pelate, dve kašike maslinovog ulja, jedan čen belog luka, bosiljak, so i biber. Stavite ga na dno posude pa u sos uronite piletinu. Pospite ostatkom mocarele i zapecite do zlatne boje, oko pola sata na 180°C.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom