Jelo koje se lako i brzo sprema, a ukus će oduševiti i najvećeg gurmana. Rolnice možete služiti same ili uz prilog kao što su testenina ili pirinač.

Sastojci:

1 pileća prsa naseckana na šnicle

4 šake spanaća

2 šolje mocarele

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

5 kašika parmezana

2 šolje prezli

60 g maslaca

maslinovo ulje

so

biber

Priprema:

Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk. Kada omekša, dodajte beli luk i spanać, dinstajte oko 3-5 minuta. Posolite i pobiberite. Ohladite, a zatim dodajte rendanu mocarelu i parmezan. Piletinu naseckajte na jednake šnicle, pa na svaki položite deo smese i zarolajte ih. U manju posudu stavite prezle i uvaljajte piletinu u njih. Rasporedite po vatrostalnoj posudi pa na svaku rolnicu dodajte komadić maslaca. Pravite li sos od paradajza, pomešajte pelate, dve kašike maslinovog ulja, jedan čen belog luka, bosiljak, so i biber. Stavite ga na dno posude pa u sos uronite piletinu. Pospite ostatkom mocarele i zapecite do zlatne boje, oko pola sata na 180°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gasto.24sata.hr