Odlična ideja za brz i jednostavan ručak.

Sastojci:

  • 200 g pasulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • ulje
  • mlevena slatka paprika
  • sveža paprika

Priprema:

Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći). Zatim promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem. Poređajte ih u dublju šerpu, nalijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju. Kada su gotove, zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanom mašcu s malo mlevene paprike i sitno naseckanim belim lukom. Možete ih služiti i tople i hladne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs