Napravite sarmu na malo drugačiji način. Svi će biti oduševljeni vašim kulinarskim umećem.
Potrebni sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 300 grama mlevenog mesa
- 200 mililitara kisele pavlake
- peršun
- 2 kašike griza
- pola čaše brašna
- 1 jaje
- 150 mililitara mleka
- 1 glavica crnog luka
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Način pripreme:
Sitno isečemo kupus i stavimo u šerpu sa zagrejanim uljem. Posolimo, pobiberimo, sipamo mleko i promešamo. Glavicu crnog luka sitno isečemo i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Kada luk omekša dodamo mleveno meso, posolimo, pobiberimo, dodamo sitno isečen peršun i promešamo.
Kada kupus bude poluskuvan, u šerpu dodamo griz, promešamo, sklonimo sa šporeta i dodamo jaje. Na parče nauljene najlonske folije nanesemo kupus. Na kupus nanesemo fil od mlevenog mesa i pomoću folije uvijemo rolat. Uvijemo rolat u foliju, stavimo u nauljenu tepsiju a zatim odstranimo foliju. Brašno dodamo u sud sa pavlakom i promešamo žicom za mućenje.
Mešavinom pavlake i brašna premažemo rolat. Pečemo 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni posle čega isečemo rolat na parčiće koje serviramo na činiju.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem