Napravite sarmu na malo drugačiji način. Svi će biti oduševljeni vašim kulinarskim umećem.

Potrebni sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 300 grama mlevenog mesa
  • 200 mililitara kisele pavlake
  • peršun
  • 2 kašike griza
  • pola čaše brašna
  • 1 jaje
  • 150 mililitara mleka
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje
  • so
  • mleveni crni biber

Način pripreme:

Sitno isečemo kupus i stavimo u šerpu sa zagrejanim uljem. Posolimo, pobiberimo, sipamo mleko i promešamo. Glavicu crnog luka sitno isečemo i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Kada luk omekša dodamo mleveno meso, posolimo, pobiberimo, dodamo sitno isečen peršun i promešamo.

Kada kupus bude poluskuvan, u šerpu dodamo griz, promešamo, sklonimo sa šporeta i dodamo jaje. Na parče nauljene najlonske folije nanesemo kupus. Na kupus nanesemo fil od mlevenog mesa i pomoću folije uvijemo rolat. Uvijemo rolat u foliju, stavimo u nauljenu tepsiju a zatim odstranimo foliju. Brašno dodamo u sud sa pavlakom i promešamo žicom za mućenje.

Mešavinom pavlake i brašna premažemo rolat. Pečemo 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni posle čega isečemo rolat na parčiće koje serviramo na činiju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stil.kurir.rs/Baštabalkana