Uštipci se vade kašikom i u smesu se ne stavlja natopljni hleb već brašno. Ako volite đakonije od mlevenog mesa preporučujemo da probate i ovu varijantu.

SASTOJCI :

  • 500 g mlevenog mesa
  • 3 jaja
  • 7,8 punih kašika brašna
  • 150 ml gazirane mineralne vode
  • mleveni biber po želji
  • crvena tucana paprika (ljuta)
  • 2 čena belog luka po želji
  • ulje za prženje

PRIPREMA :

U činiju staviti mleveno meso i sve ostale sastojke (ako stavljate beli luk sitno ga iseckajte) pa ga lepo izmešajte. Kašikom vadite uštipke i pržite po nekoliko minuta sa obe strane u vrelom, dubokom, ulju. Pržene uštipke vadite na ubrus da upije višak masnoće. Uštipke poslužite sa prilogom po želji.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  *Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor:inzena.rs