Uštipci se vade kašikom i u smesu se ne stavlja natopljni hleb već brašno. Ako volite đakonije od mlevenog mesa preporučujemo da probate i ovu varijantu.
SASTOJCI :
- 500 g mlevenog mesa
- 3 jaja
- 7,8 punih kašika brašna
- 150 ml gazirane mineralne vode
- mleveni biber po želji
- crvena tucana paprika (ljuta)
- 2 čena belog luka po želji
- ulje za prženje
PRIPREMA :
U činiju staviti mleveno meso i sve ostale sastojke (ako stavljate beli luk sitno ga iseckajte) pa ga lepo izmešajte. Kašikom vadite uštipke i pržite po nekoliko minuta sa obe strane u vrelom, dubokom, ulju. Pržene uštipke vadite na ubrus da upije višak masnoće. Uštipke poslužite sa prilogom po želji.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa *Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor:inzena.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem