Uštipci se vade kašikom i u smesu se ne stavlja natopljni hleb već brašno. Ako volite đakonije od mlevenog mesa preporučujemo da probate i ovu varijantu.
SASTOJCI :
- 500 g mlevenog mesa
- 3 jaja
- 7,8 punih kašika brašna
- 150 ml gazirane mineralne vode
- mleveni biber po želji
- crvena tucana paprika (ljuta)
- 2 čena belog luka po želji
- ulje za prženje
PRIPREMA :
U činiju staviti mleveno meso i sve ostale sastojke (ako stavljate beli luk sitno ga iseckajte) pa ga lepo izmešajte. Kašikom vadite uštipke i pržite po nekoliko minuta sa obe strane u vrelom, dubokom, ulju. Pržene uštipke vadite na ubrus da upije višak masnoće. Uštipke poslužite sa prilogom po želji.
Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa *Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor:inzena.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus