Ovaj recept dopašće se i onima koji ne vole karfiol, a ljubitelji će biti oduševljeni.
Ne zaboravite da krokete servirate uz omiljeni umak.
Sastojci:
- Pola glavice karfiola
- So, biber, čili, bosiljak, peršun (može umesto toga vlašac ili peteljke mladog luka)
- 50g kačkavalja
- 30 g parmezana
- prezle (2 šake)
- 1 jaje
Priprema:
Karfiol podelite na buketiće koje properete. Termički ga obradite na pari da malo omekša, ili ukoliko nemate adekvatnu posudu za to spustite ga na minut u ključalu vodu. Usitnite ga u secku da dobijete pire. Ako se pojavi višak vode, ocedite ga. Začinite i dodajte rendani kačkavalj, parmezan, jaje i prezle. Sve lepo sjedinite i rukama oblikujte krokete. Redjajte na pek papir i pecite na 250 stepeni oko pola sata (dok ne dobije zlatnu boju).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: nismokodkuce
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno