Ovaj recept dopašće se i onima koji ne vole karfiol, a ljubitelji će biti oduševljeni.

Ne zaboravite da krokete servirate uz omiljeni umak.

Sastojci:

  • Pola glavice karfiola
  • So, biber, čili, bosiljak, peršun (može umesto toga vlašac ili peteljke mladog luka)
  • 50g kačkavalja
  • 30 g parmezana
  • prezle (2 šake)
  • 1 jaje

Priprema:

Karfiol podelite na buketiće koje properete. Termički ga obradite na pari da malo omekša, ili ukoliko nemate adekvatnu posudu za to spustite ga na minut u ključalu vodu. Usitnite ga u secku da dobijete pire. Ako se pojavi višak vode, ocedite ga. Začinite i dodajte rendani kačkavalj, parmezan, jaje i prezle. Sve lepo sjedinite i rukama oblikujte krokete. Redjajte na pek papir i pecite na 250 stepeni oko pola sata (dok ne dobije zlatnu boju).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: nismokodkuce