Ovaj recept dopašće se i onima koji ne vole karfiol, a ljubitelji će biti oduševljeni.
Ne zaboravite da krokete servirate uz omiljeni umak.
Sastojci:
- Pola glavice karfiola
- So, biber, čili, bosiljak, peršun (može umesto toga vlašac ili peteljke mladog luka)
- 50g kačkavalja
- 30 g parmezana
- prezle (2 šake)
- 1 jaje
Priprema:
Karfiol podelite na buketiće koje properete. Termički ga obradite na pari da malo omekša, ili ukoliko nemate adekvatnu posudu za to spustite ga na minut u ključalu vodu. Usitnite ga u secku da dobijete pire. Ako se pojavi višak vode, ocedite ga. Začinite i dodajte rendani kačkavalj, parmezan, jaje i prezle. Sve lepo sjedinite i rukama oblikujte krokete. Redjajte na pek papir i pecite na 250 stepeni oko pola sata (dok ne dobije zlatnu boju).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: nismokodkuce
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus