Za manje od pola sata ukusan ručak na vašem stolu.

Sastojci:

  • Pola glavice karfiola
  • 60 g putera
  • 1 puna kašika brašna
  • Pola litra mleka
  • 1 kašičica dižon senfa
  • 60 g kačkavalja
  • Kesica (40g) parmezana
  • 50 g suvog mesa ili pančete
  • So, biber, bosiljak

Priprema:

Karfiol podelite na buketiće koje properete. Termički ga obradite na pari da malo omekša, ili ukoliko nemate adekvatnu posudu za to spustite ga na minut u ključalu vodu. Na puteru kratko propržite brašno, zatim dodajte mleko. Sve vreme mešajte na umerenoj vatri, dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte senf, začine, a zatim rendani kačkavalj i parmezan. Sa strane propržite sitno iseckano suvo meso i dodajte u sos. Na kraju ubacite karfiol i ostavite dva minuta da se sve lepo ukrčka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Instagram @nismo_kod_kuce