Za manje od pola sata ukusan ručak na vašem stolu.
Sastojci:
- Pola glavice karfiola
- 60 g putera
- 1 puna kašika brašna
- Pola litra mleka
- 1 kašičica dižon senfa
- 60 g kačkavalja
- Kesica (40g) parmezana
- 50 g suvog mesa ili pančete
- So, biber, bosiljak
Priprema:
Karfiol podelite na buketiće koje properete. Termički ga obradite na pari da malo omekša, ili ukoliko nemate adekvatnu posudu za to spustite ga na minut u ključalu vodu. Na puteru kratko propržite brašno, zatim dodajte mleko. Sve vreme mešajte na umerenoj vatri, dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte senf, začine, a zatim rendani kačkavalj i parmezan. Sa strane propržite sitno iseckano suvo meso i dodajte u sos. Na kraju ubacite karfiol i ostavite dva minuta da se sve lepo ukrčka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Instagram @nismo_kod_kuce
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno