Tempura je japansko jelo koje je praktično i brzo se priprema. To su pohovane kriške povrća (ili mesa ili morskih plodova) koje trebate da isečete tanko da se isprže, a da istovremeno pohovan sloj ostane hrskav.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- ledena kisela voda
- povrće po izboru (tikvice, crni luk, patlidžan, šargarepa, sladak krompir, boranija, prokelj, pečurke, blitva...)
Priprema:
Pomešajte brašno, sipajte ledenu vodu i sjedinite. Smesa treba da bude nešto gušća od pavlake. Nemojte da preterate sa mešanjem jer tempura treba da ima grudvice od brašna.
Povrće isecite po želji, pa umočite u smesu. Malo protresite da uklonite višak, pa pržite u dubokom tiganju na dosta vrelog ulja, dok ne dobiju zlatnu boju. Iscedite višak masnoće na ubrusu.
Tempuru od povrća jedite dok je vruća, jer kako se povrće hladi ispušta paru, pa poh neće biti hrskav nego gnjecav.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem