Tempura je japansko jelo koje je praktično i brzo se priprema. To su pohovane kriške povrća (ili mesa ili morskih plodova) koje trebate da isečete tanko da se isprže, a da istovremeno pohovan sloj ostane hrskav.

Sastojci: 

  • 200 g brašna
  • 100 g kukuruznog brašna
  • ledena kisela voda
  • povrće po izboru (tikvice, crni luk, patlidžan, šargarepa, sladak krompir, boranija, prokelj, pečurke, blitva...)

Priprema:

Pomešajte brašno, sipajte ledenu vodu i sjedinite. Smesa treba da bude nešto gušća od pavlake. Nemojte da preterate sa mešanjem jer tempura treba da ima grudvice od brašna.

Povrće isecite po želji, pa umočite u smesu. Malo protresite da uklonite višak, pa pržite u dubokom tiganju na dosta vrelog ulja, dok ne dobiju zlatnu boju. Iscedite višak masnoće na ubrusu.

Tempuru od povrća jedite dok je vruća, jer kako se povrće hladi ispušta paru, pa poh neće biti hrskav nego gnjecav.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs