Tempura je japansko jelo koje je praktično i brzo se priprema. To su pohovane kriške povrća (ili mesa ili morskih plodova) koje trebate da isečete tanko da se isprže, a da istovremeno pohovan sloj ostane hrskav.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- ledena kisela voda
- povrće po izboru (tikvice, crni luk, patlidžan, šargarepa, sladak krompir, boranija, prokelj, pečurke, blitva...)
Priprema:
Pomešajte brašno, sipajte ledenu vodu i sjedinite. Smesa treba da bude nešto gušća od pavlake. Nemojte da preterate sa mešanjem jer tempura treba da ima grudvice od brašna.
Povrće isecite po želji, pa umočite u smesu. Malo protresite da uklonite višak, pa pržite u dubokom tiganju na dosta vrelog ulja, dok ne dobiju zlatnu boju. Iscedite višak masnoće na ubrusu.
Tempuru od povrća jedite dok je vruća, jer kako se povrće hladi ispušta paru, pa poh neće biti hrskav nego gnjecav.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus