Kotlete je najbolje da pripremate u rebrastom tiganju, ali može da posluži i običan. Servirajte sa pečenim krompir, pire krompirom ili nekom sezonskom salatom.

Sastojci:

  • 1 šaka sveže majčine dušice
  • so, biber
  • 1 čen belog luka
  • korica i sok od jednog limuna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 svinjska kotleta
  • pesto sos

Priprema:

U avanu istucajte majčinu dušicu i morsku so. Kada dobijete kašu dodajte beli luk i kašičicu bibera u zrnu. Ponovo istucajte, pa dodajte maslinovo ulje, koricu i sok od limuna. Premažite kotlete dobijenom marinadom i ostavite da odmore bar 10 minuta.

Stavite kotlete na dobro zagrejan tiganj i ispržite meso. Pazite da vam ne izgori, ako vidite da je previše potamnelo smanjite malo temperaturu. Preko pečenog mesa sipajte malo pesto sosa.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs