Kotlete je najbolje da pripremate u rebrastom tiganju, ali može da posluži i običan. Servirajte sa pečenim krompir, pire krompirom ili nekom sezonskom salatom.
Sastojci:
- 1 šaka sveže majčine dušice
- so, biber
- 1 čen belog luka
- korica i sok od jednog limuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 svinjska kotleta
- pesto sos
Priprema:
U avanu istucajte majčinu dušicu i morsku so. Kada dobijete kašu dodajte beli luk i kašičicu bibera u zrnu. Ponovo istucajte, pa dodajte maslinovo ulje, koricu i sok od limuna. Premažite kotlete dobijenom marinadom i ostavite da odmore bar 10 minuta.
Stavite kotlete na dobro zagrejan tiganj i ispržite meso. Pazite da vam ne izgori, ako vidite da je previše potamnelo smanjite malo temperaturu. Preko pečenog mesa sipajte malo pesto sosa.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem