1. Krompir operite i kuvajte s korom 20-30 minuta (u zavisnosti od veličine krompira). U svakom slučaju, ne smije se prekuvati jer će se onda teško izdubiti te će se raspadati.


Sastojci:

9 krompira

2 crvena luka

5 kašika kisele pavlake (12% masti)

150 g gaude

5 kriški pancete

so

sveže mleveni biber

2. Krompir potom ogulite i izdubite mu sredinu kašičicom ostavljajući rub od oko 1/2 cm.

3. Na ulju popržite sitno seckani luk. U posudi pomešajte izdubljeni deo krompira, prženi luk, kiselu pavlaku i oko 100 g rendanog sira. Posolite i pobiberite.

4. Napunite smesom izdubljeni krompir, složite ga na papir za pečenje u veći lim, pospite ostatkom sira i u svaki komad utisnite komadiće pancete.

5. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20-30 min dok krompir ne poprimi lepu žućkastu boju.

Izvor: gastro.24sata.hr