Crni luk sitno iseći koliko god je moguće, beli takodje pa dodati u meso, zatim sve začine može 2 kašike mlake vode i malo ulja pa sve dobro rukom ili varjačom izjednačiti. Pokriti folijom pa staviti 1 sat da se hladi u frižideru


Sastojci:

500 gr mlevenog mešanog mesa ( 2 x samleveno) 1 glavica crnog aluka ( nije obavezno ) 3 čena beloga luka 1 k.k. začina malo bibera na vrh noža sode bikarbone 1 k.k. slatke crvene paprike 1 k.k. tucane ljute paprike ulje 2 kašike mlake vode

Ohladjeno meso vaditi kašikom na kesu i oblikovati ćevape kako je prikazano na Videu.

Pržiti u dubokom ulju da porumene sa obe strane.

Uz ćevape servirajte prilog po izboru, ali obavezno i sitno seckan luk. Ja sam ispržila mlade krompiriće i paradjz čorbicu. Prijatno dragi moji !

Video recepta: