1. Patlidžan oprati, posušiti pa narezati na ploške. Posoliti i ostaviti da odstoji da bi otpustio tečnost, samim tim i gorčinu.


Sastojci:

2 plava patlidžana

4 paradajza

1 crni luk

100 g bulgura

1 kašičica belog luka u granulama

po ukusu so

po ukusu biber

100 g mocarele

malo svežeg vlašca

2. Posušiti patlidžan, a onda ga ispržiti na maslinovom ulju,da omekša i dobije lepu boju. Odlagati ga na papirnati ubrus da upije višak masnoće. Znamo da patlidžan jako “pije” ulje.

3. Na malo maslaca ispržimo kockice crnog luka, i, kad omekša, dodamo bulgur. Mešati varjačom da se svako zrno lepo obloži masnoćom, a potom dodamo toplu vodu, začinmo solju, biberom i belim lukom, smanjimo vatru i krčkamo. Ako je potrebno, dolivati po malo vode, zrna bulgura treba da budu skuvana.

4. Staviti kolut patlidžana, preko paradajz, naneti kašiku bulgura.

5. Ponovo preko staviti patlidžan, pa paradajz, a onda mocarelu. Tako raditi dok ne potrošimo sav materijal.

6. Spremljeni složenac staviti u pleh i kratko zapeći, samo da se sir otopi.

7. Posuti seckanim vlašcem.

Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/Izvor: alo.rs