Kolač vrlo zanimljivog izgleda, a bogami i ukusa! Obožavaćete ga! A što je najvažnije, ne zahteva mnogo novca.

Potrebno vam je:

6 jaja

300 grama višanja iz kompota

Za prvo testo:

15 kašika brašna

15 kašika šećera

1 prašak za pecivo

100 ml mleka

100 ml ulja

Pogledajte i NIKADA SE NE KVARI: Šljivko - srpski kolač koji je davao snagu hajducima (RECEPT)

Za drugo testo:

15 kašika brašna

15 kašika šećera

2 kašike kakao praha

1 prašak za pecivo

100 ml mleka

100 ml ulja

Za krem:

250 grama putera

2 kesice pudinga od vanile

600 ml mleka

Pogledajte i ZA CELU PORODICU: Plazma oblande koje se tope u ustima (VIDEO)

Za preliv:

50 grama putera

100 grama čokolade za kuvanje

10 kašika šećera

1 šolja vode

Priprema prvog testa:

Mikserom umutiti 3 jajeta i postepeno dodavati 15 kašika šećera. Ne prekidajući mućenje, dodati 100 ml mleka i 100 ml ulja. Pomešati 15 kašika brašna i prašak za pecivo, pa dodati u sud.

Za drugo testo ponoviti postupak, samo dodati i kakao.

Tepsiju obložiti papirom i presuti žutu smesu. Izravnati površinu, pa prošarati braon smesom i posuti višnje. Peći 30 minuta na 150 stepeni. U šerpu na šporetu sipati oko pola litre mleka. Dodati 7 kašika šećera, a u preostalo mleko u menzuri dodati prašak za puding. Kuvati puding dok ne dobije potrebnu gustinu, pa skloniti sa šporeta.

Pogledajte i NE PEČE SE I BRZO SE PRIPREMA: Šumadijska torta sa rakijom za kojom turisti lude

Pripremiti preliv:

U šerpu na šporetu sipati šolju vode. Dodati 3 kašike šećera, 50 grama putera i čokoladu izlomljenu na kocke. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi. Mikserom umutiti 250 grama putera. Kada postane penast, dodati ohlađeni puding i mutiti mikserom dok se sastojci ne sjedine. Kolač nafilovati, pa napraviti preliv od čokolade i preliti kolač.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: bastabalkana