Kada nemate mnogo vremena za pripremu poslastica, a želite da obradujete ukućane ili goste ukusnim slatkišima, najbolje rešenje su kolači koji se ne peku.
Pored toga što se brzo pripremaju, ovi kolači ne zahtevaju posebno kulinarsko umeće, pa su idelani i za manje iskusne domaćice.
Za vas smo pripremili nekoliko jednostavnih i ukusnih recepata, koji će oduševiti sve sladokusce.
Sočne čokoladne bombice
prstohvat soli
1/2 kašičice začina za medenjake
kesica instant glazure od čokolade (100 g)
125 g šećera u prahu
4 kašike seckanih badema
Priprema:
1. Odvojiti žumance od belanaca.Žumanca kremasto umutiti sa polovinom šećera, pa dodati rendanu čokoladu, preostali šećer, so i začin za medenjake.Belance umutiti u vazdušast sneg, te spojiti sa kremom od žumanaca.
2. Zagrejati rernu na 160 stepeni.Pleh za pečenje krofnica (sa udubljenjima) dobro podmazati ili, pak, u svako udubljenje staviti po jednu korpicu od pek papira. Kašikom vaditi masu, puneći njome udubljenja na plehu. Krofnice peći oko pola sata, a potom ih ostaviti da se ohlade.
3. Rastopiti glazuru od čokolade.Dodati šećera u prahu i kašiku vode, kuvati dok se ne zgusne i njome preliti krofnice u debelom sloju. Polovinu krofnica ukrasiti rastopljenom glazurom od bele čokolade, a drugu polovinu seckanim bademom.
Košnice
Sastojci:
kašika ruma
50 g suvog grožđa
Priprema:
1. Suvo grožđe očistite i prelijte rumom. Skuvajte sirup od vode, šećera i vanilin šećera, sklonite sa vatre i umešajte orahe, keks i margarin.
2. Masi dodajte 60 g omekšale čokolade i suvog grožđa s rumom, pa dobro izmešajte. Modlu za košnice iznutra pospite šećerom u prahu i napunite masom. Ohlađene kolačiće istresite na tacnu posutu šećerom u prahu. Kad potrošite sav materijal, svaku košnicu delimično prelijte otopljenom čokoladom ili šećerom u prahu.
Rum bombice
Sastojci:
1. Umutite margarin i šećer u prahu pa dodajte keks, orahe i rum.
2. Od mase pravite bombice i u svaku stavite zrno suvog grožđa.
3. Stavite ih u papirne korpice i prelijte rastopljenom čokoladom.
Priprema:
1. Ratluk isitniti, dodati šećer u prahu i sok od jednog limuna. Umesiti smesu i dodati 150 g kokosa i narendanu čokoladu, pa još jednom premesiti. Kvasiti ruke i praviti kuglice.
2. Pola uvaljati u kokosovo brašno, a pola u čokoladne mrvice.
Rafaelo kuglice
1. Prokuvati šećer vodom.
2. Skloniti sa vatre i postepeno dodavati mleko i puter.
3. Kad se smesa dobro ohladi praviti kuglice, stavljati po jedan lešnik u svaku kuglicu i uvaljati ih u kokos.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu