Potrebno je:

400 g mlevenog mesa

200 g pilećih grudi

150 g suve slanine

malo kačkavalja ili tvrđeg sira

2-3 čena belog luka

so,biber, suvi začin

1 jaje 

mlevena paprika

peršunov list

mala korica hleba

1 glavica crnog luka

1 obarena šargarepa

Pogledajte i Faširane šnicle s povrćem

Priprema:

U mleveno meso dodati so, biber alevu papriku, koricu hleba iscedjenu koja je bila u mleku, peršunov list, jaje,  sitno seckan crni luk i začin. Sve rukama izjednačiti. 

Na foliju  poređati listove slanine pa lepo rastanjiti mleveno meso, dodati odozgo pileće grudi koje ste isekli na šnicle i izlupali, posolite ih pobiberite i premažite sa izdrobljenim belim lukom.

Na dno stavite sir i šargarepu i uvijte pomoću folije rolat. Stavite u pleh i pecite na 200 stepeni oko 30 min. zatim skinite foliju i pecite još nekoliko minuta da porumeni. 

Može se seći vruće ili hladno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs