Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompirići su jednako ukusni kako god ih pripremili.
Sastojci:
700 g mladih krompirića, očišćenjih i isečenih na polovine ili četvrtine
2 kašike maslinovog ulja
Pogledajte i Recept za početnike: Kako ispržiti mlade krompiriće da budu hrskavi spolja a mekani iznutra (VIDEO)
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 220 C. Krompiriće stavite u veću posudu. Posolite ih, pobiberite i dodajte maslinovo ulje, ruzmarin i beli luk. Promešajte dobro da se krompirići lepo pomešaju s ostalim sastojcima.
2. Poređajte krompire ravnomerno po plehu (možete ga pre toga obložiti papirom za pečenje).
3. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, dok krompirići lepo ne porumene.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno