Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompirići su jednako ukusni kako god ih pripremili.
Sastojci:
700 g mladih krompirića, očišćenjih i isečenih na polovine ili četvrtine
2 kašike maslinovog ulja
Pogledajte i Recept za početnike: Kako ispržiti mlade krompiriće da budu hrskavi spolja a mekani iznutra (VIDEO)
Priprema:
1. Rernu zagrejte na 220 C. Krompiriće stavite u veću posudu. Posolite ih, pobiberite i dodajte maslinovo ulje, ruzmarin i beli luk. Promešajte dobro da se krompirići lepo pomešaju s ostalim sastojcima.
2. Poređajte krompire ravnomerno po plehu (možete ga pre toga obložiti papirom za pečenje).
3. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, dok krompirići lepo ne porumene.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera
Najbolja čokoladna torta sa višnjama
Kolač sa jabukama i grizom, koji će deca obožavati