Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompirići su jednako ukusni kako god ih pripremili.

Sastojci:

700 g mladih krompirića, očišćenjih i isečenih na polovine ili četvrtine

2 kašike maslinovog ulja

2 čena belog luka, izgnječenog

kašičica ruzmarina

1/4 kašičice soli

biber po ukusu

Pogledajte i Recept za početnike: Kako ispržiti mlade krompiriće da budu hrskavi spolja a mekani iznutra (VIDEO)

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 220 C. Krompiriće stavite u veću posudu. Posolite ih, pobiberite i dodajte maslinovo ulje, ruzmarin i beli luk. Promešajte dobro da se krompirići lepo pomešaju s ostalim sastojcima.

2. Poređajte krompire ravnomerno po plehu (možete ga pre toga obložiti papirom za pečenje).

3. Pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, dok krompirići lepo ne porumene. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/