Vakuumirana hrana, kuvana jaja, kremasti sir, puding, kisela pavlaka, salata od piletine ili tunjevine – samo su neke od namirnica koje nikako ne treba zamrzavati.
Kuvana testenina
Zamrzavanjem će se uništiti i ukus i tekstura rezanaca i postaće kaša kad ih odmrznete.
Već odmrznuta hrana
Ponovno zamrzavanje može biti opasno za zdravlje jer se bakterije tako brže razmnožavaju. Ali odmrznutu hranu možete ponovno zamrznuti ako je skuvate.
Sosevi
Ako u njima ima brašna, nikako ih ne stavljajte u zamrzivač.
Kečap
Kečap se neće pokvariti, ali će biti potpuno voden kada ga odmrznete.
Pržena hrana
Duboko zamrzavanje će uništiti hrskavu koricu na prženoj hrani. Ako zamrznete prženu hranu, posle ćete je sigurno baciti – biće bezukusna.
Avokado
On na niskim temperaturama gubi ukus i strukturu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: krstarica.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem