Vakuumirana hrana, kuvana jaja, kremasti sir, puding, kisela pavlaka, salata od piletine ili tunjevine – samo su neke od namirnica koje nikako ne treba zamrzavati.
Kuvana testenina
Zamrzavanjem će se uništiti i ukus i tekstura rezanaca i postaće kaša kad ih odmrznete.
Već odmrznuta hrana
Ponovno zamrzavanje može biti opasno za zdravlje jer se bakterije tako brže razmnožavaju. Ali odmrznutu hranu možete ponovno zamrznuti ako je skuvate.
Sosevi
Ako u njima ima brašna, nikako ih ne stavljajte u zamrzivač.
Kečap
Kečap se neće pokvariti, ali će biti potpuno voden kada ga odmrznete.
Pržena hrana
Duboko zamrzavanje će uništiti hrskavu koricu na prženoj hrani. Ako zamrznete prženu hranu, posle ćete je sigurno baciti – biće bezukusna.
Avokado
On na niskim temperaturama gubi ukus i strukturu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: krstarica.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus