Jeli ste negde softano meso koje vam se mnogo dopalo? Čuli ste da je to špikovano meso, pa biste i sami želeli da spremite jedan takav ručak za svoju porodicu.

Ukoliko ne znate kako, ovo je odgovor na vaše pitanje.

Kada želimo da poboljšamo ukus pečenog mesa, da mu dodamo aromu ili ga malo omastimo iznutra, pribegavamo ovoj jednostavnoj doradi mesa za pečenje.

Špikovati meso, praktično znači ubaciti kroz male proreze u mesu manje komade dimljene, kvalitetne slanine. Često se, kao sastavni deo špikovanja, podrazumeva ubacivanje i manjih parčadi čenova belog luka, bibera...

Ovako pečeno meso, ukoliko je posno, postaje sočno i aromatično.

Možemo špikovati i komade mesa koji su već prošarani masnoćom.  Iako bi pečena svinjska plećka bila sama po sebi sočna, još je bolje kad dobije miris dimljene, suve, slanine.

Ukoliko je meso već prošarano masnoćom nema potrebe za velikom količinom slanine, a beli luk stavljajte po ukusu, više ili manje ili ga nemojte stavljati uopšte.

Ovako spremljeno meso mnogo je ukusnije i sočnije nego obično pečeno meso. Probajte, nećete se pokajati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kuvarzapocetnike.blogspot.com