Jeli ste negde softano meso koje vam se mnogo dopalo? Čuli ste da je to špikovano meso, pa biste i sami želeli da spremite jedan takav ručak za svoju porodicu.
Ukoliko ne znate kako, ovo je odgovor na vaše pitanje.
Kada želimo da poboljšamo ukus pečenog mesa, da mu dodamo aromu ili ga malo omastimo iznutra, pribegavamo ovoj jednostavnoj doradi mesa za pečenje.
Špikovati meso, praktično znači ubaciti kroz male proreze u mesu manje komade dimljene, kvalitetne slanine. Često se, kao sastavni deo špikovanja, podrazumeva ubacivanje i manjih parčadi čenova belog luka, bibera...
Ovako pečeno meso, ukoliko je posno, postaje sočno i aromatično.
Možemo špikovati i komade mesa koji su već prošarani masnoćom. Iako bi pečena svinjska plećka bila sama po sebi sočna, još je bolje kad dobije miris dimljene, suve, slanine.
Ukoliko je meso već prošarano masnoćom nema potrebe za velikom količinom slanine, a beli luk stavljajte po ukusu, više ili manje ili ga nemojte stavljati uopšte.
Ovako spremljeno meso mnogo je ukusnije i sočnije nego obično pečeno meso. Probajte, nećete se pokajati.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus