Piletina marinirana na ovaj način savršena je za roštilj, ali možete je pripremiti i na gril tiganju, upotpuniti krompirom, pečenim pečurkama i povrćem i tako kod kuće napraviti pravu "roštilj atmosferu".

Potrebno je:

3 velike kašike sveže isceđenog soka od limuna

3 velike kašike meda

3 čena belog luka - fino naseckanog

1 čajna kašika origana

1 čajna kašika kumina (indijski kim)

120 ml maslinovog ulja

So i biber - po želji

Meso - Ova količina marinade idealna je za 60 grama piletine. Možete koristiti batake ili plieća prsa.

Pogledajte i recept Sočni bataci iz rerne

Da bismo izbegli komplikovanje i nepotrebno pranje hrpe suđa, marinadu pravite u plastićnoj kesici. Ubacite sve potrebne sastojke za marinadu i dobro promiješajte, a zatim dodajte meso i potrudite se da se sve dobro pomieša (pažljivo, ne želite da kesica pukne).

Zatvorenu kesicu s mesom u marinadi ostavite u frižideru na najmanje sat vremena (idealno 2-3 sata), a zatim počnite s pečenjem.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Prva