1. U veću plastičnu kesu (može i kesa za zamrzivač) stavite batake i suve začine. Pored navedenih, možete dodati i neke začine po svom ukusu. Kesu zatvorite i dobro protresite kako bi se bataci uvaljali u začine.


Sastojci:

8 pilećih bataka

2 kašike brašna

kašičica soli

pola kašičice bibera

pola kašičice mlevene slatke paprike

1/4 kašičice ljute mlevene paprike

25 g putera

2. U pleh stavite otopljeni puter i poređajte batake.

3. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 C oko 30-45 minuta, u zavisnosti od veličine bataka. U toku pečenja, negde na polovini, okrenite batake da se dobro ispeku s obe strane.

4. Kada se bataci ispeku, izvadite pleh iz rerne, prekrijte aluminijumskom folijom i ostavite tako desetak minuta da bataci omekšaju. Nakon toga servirajte batake, a možete ih preliti ostatkom maslaca iz pleha u kome su se pekli.