Koji začin najviše koriste Francuzi? A koji se pak najviše upotrebljavaju u indijskoj kuhinji?

Razni narodi su od davnina koristili lekovito i začinsko bilje na svakojake načine, upoznajući se na vlastitoj koži s njihovim posebnim svojstvima. 

Pod začinima danas podrazumevamo delove biljki koji se zbog svog sadržaja, ukusa, ili mirisa koriste u pripremi hrane, kako bi to jelo nekako - oplemenili. 

Pogledajte i Da li znate koji su najskuplji začini na svetu?

Danas je najskuplji začin sveta šafran, a slede ga vanila i kardamom. 

Pogledajte okvirni spisak najpopularnijih začina na raznim stranama sveta.

Mediteran

Origano, Ruzmarin, Cimet, Karanfilić, Timijan, Korijander, Lovor, Bosiljak, Kardamom 

Pogledajte i Da li znate koji je rok trajanja začina?

Francuska

Muskatni oraščić, Timijan, Beli luk u prahu, Ruzmarin, Origano, Bilje iz Provanse

Pogledajte i Koji začin odgovara vašem horoskopskom znaku

Indija

Lovor, Kardamom, Crvena paprika, Cimet, Korijander, Kim, Đumbir, Muskatni oraščić, Kurkuma, Garam Masala, Kari

Pogledajte i Indijski začini leče različite vrste raka

Bliski istok

Lovor, Kardamom, Cimet, Karanfilić, Kim, Đumbir, Korijander, Origano, Beli luk u prahu

Pogledajte i Začini - za ukusnija jela i bolje zdravlje

Tajland

Bosiljak, Kim, Đumbir, Kurkuma, Kardamom, Kari

Pogledajte i Domaća mešavina začina

Severna Amerika

Kardamom, Cimet, Kim, Paprika, Kurkuma, Đumbir

Pogledajte i 16 razloga zbog kojih je cimet dobar za vaše zdravlje

Meksiko

Korijander, Kim, Origano, Beli luk u prahu, Čili u prahu

Pogledajte i Karanfilić – začin koji leči

Karibi

Muškatni oraščić, Beli luk u prahu, Karanfilić, Cimet, Đumbir

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer