Karanfilić je začin koji se često koristi, ali ipak je malo onih kojima su poznate sve njegove zdravstvene prednosti.
- Konzumiranje samo nekoliko karanfilića može vam pomoći da očistite svoje telo od toksina i štetnih mikroorganizama, što će rezultirati poboljšanjem sveukupnog zdravlja.
- Pomažu u zaštiti oštećenja koja su na ćelijama uzrokovali mikrobi, i stimulišu energiju u svakom delu tela.
Pogledajte i Začin kao lek
- Pomažu u olakšanju zubobolje. Dovoljno je da karanfilić stavite na upaljeno područje kako biste osetili olakšanje. Prisutnost eugenola u karanfilićima ne daje im samo lepu aromu, već pomaže u zatupljivanju dentalne boli i čišćenju bakterija iz usne šupljine.
- Imaju protivupalna svojstva. Karanfilić je zbog toga odličan za lečenja upala i infekcija.
Pogledajte i Prirodni lekovi protiv bolova
- Žvakanje karanfilića može ublažiti probavne probleme.
- Karanfilići poboljšavaju zdravlje srca, i dobar su izbor za dijabetičare.
- Pomažu u pročišćavanju krvi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: ljepota.ba
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu