Ne mora više da vas grize savest nakon ukusne porcije pomfrita. Predstavljamo recept za pomfrit koji se pravi od palente i peče u rerni, pa tako ima manje kalorija od klasičnog pomfrita od krompira.

Potrebno je:

šolja palente

4 šolje vode

kašičica soli

1/2 kašičice crnog luka u prahu

1/2 kašičice belog luka u prahu

1/2 kašičice bibera

maslinovo ulje

morska so, za posipanje

mrvljeni biber, za posipanje

Pogledajte i Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni

1. Sipajte vodu, so, biber, beli i crni luk u prahu u šerpu i kuvajte dok ne počne da vri. Postepeno dodajte palentu i kuvajte je na umerenoj temperaturi i neprestano mešajte, dok ne dobije željenu gustinu i počne da se odvaja od ivica šerpe (oko 15 minuta).

2. Sklonite palentu sa šporeta i sipajte je u pouljen pleh četvrtastog oblika.

3. Kada se palenta ohladi, isecite je na štapiće nalik pomfritu.

4. Rernu zagrejte na 220 stepeni C. Po štapićima pospite morsku so, biber i maslinovo ulje i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, dok pomfrit ne bude rumen i hrskav. Na pola pečenja okrenite štapiće da se ravnomerno ispeku.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa