Ovaj ukusni štapići imaju čak 200 kalorija manje od klasičnog pomfrita od krompira.

Ne mora više da vas grize savest nakon ukusne porcije pomfrita. Predstavljamo recept za pomfrit koji se pravi od palente i peče u rerni, pa tako ima manje kalorija od klasičnog pomfrita od krompira.
Potrebno je:
šolja palente
4 šolje vode
kašičica soli
1/2 kašičice crnog luka u prahu
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice bibera
maslinovo ulje
morska so, za posipanje
mrvljeni biber, za posipanje
Pogledajte i Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni
1. Sipajte vodu, so, biber, beli i crni luk u prahu u šerpu i kuvajte dok ne počne da vri. Postepeno dodajte palentu i kuvajte je na umerenoj temperaturi i neprestano mešajte, dok ne dobije željenu gustinu i počne da se odvaja od ivica šerpe (oko 15 minuta).
2. Sklonite palentu sa šporeta i sipajte je u pouljen pleh četvrtastog oblika.
3. Kada se palenta ohladi, isecite je na štapiće nalik pomfritu.
4. Rernu zagrejte na 220 stepeni C. Po štapićima pospite morsku so, biber i maslinovo ulje i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, dok pomfrit ne bude rumen i hrskav. Na pola pečenja okrenite štapiće da se ravnomerno ispeku.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa