Ne mora više da vas grize savest nakon ukusne porcije pomfrita. Predstavljamo recept za pomfrit koji se pravi od palente i peče u rerni, pa tako ima manje kalorija od klasičnog pomfrita od krompira.
Potrebno je:
šolja palente
4 šolje vode
kašičica soli
1/2 kašičice crnog luka u prahu
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice bibera
maslinovo ulje
morska so, za posipanje
mrvljeni biber, za posipanje
Pogledajte i Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni
1. Sipajte vodu, so, biber, beli i crni luk u prahu u šerpu i kuvajte dok ne počne da vri. Postepeno dodajte palentu i kuvajte je na umerenoj temperaturi i neprestano mešajte, dok ne dobije željenu gustinu i počne da se odvaja od ivica šerpe (oko 15 minuta).
2. Sklonite palentu sa šporeta i sipajte je u pouljen pleh četvrtastog oblika.
3. Kada se palenta ohladi, isecite je na štapiće nalik pomfritu.
4. Rernu zagrejte na 220 stepeni C. Po štapićima pospite morsku so, biber i maslinovo ulje i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, dok pomfrit ne bude rumen i hrskav. Na pola pečenja okrenite štapiće da se ravnomerno ispeku.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus