Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da napravite beli luk u prahu

Napravite domaći začin od belog luka koji će vašim jelima dati posebnu aromu.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Beli luk je neizostavan začin u mnogim jelima. Koristi se u svežem stanju, ali i u prahu. Baš zbog toga vam predstavljamo recept za prirpemu belog luka u prahu koji možete dodavati svojim specijalitetima.

Oljuštite čenove belog luka, poređajte ih na pleh i ostavite da se sluše na suncu 2-3 dana. Ukoliko ne želite da na luk pada prašina, možete ga pokriti tankim platnom ili gazom.

Pogledajte i Zbog čega je dobro jesti beli luk na prazan stomak

Trećeg dana sameljite čenove belog luka i smesu rasporedite ravnomerno na pleh ili krpu. Ponovo ostavite na suncu 3 dana. Poslednjeg dana opet sameljite beli luk i dobićete aromatičan prah kojim ćete obogatiti ukus jelima.

Beli luk u prahu čuvajte u dobro zatvorenoj posudi ili tegli.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti