Beli luk je neizostavan začin u mnogim jelima. Koristi se u svežem stanju, ali i u prahu. Baš zbog toga vam predstavljamo recept za prirpemu belog luka u prahu koji možete dodavati svojim specijalitetima.
Oljuštite čenove belog luka, poređajte ih na pleh i ostavite da se sluše na suncu 2-3 dana. Ukoliko ne želite da na luk pada prašina, možete ga pokriti tankim platnom ili gazom.
Pogledajte i Zbog čega je dobro jesti beli luk na prazan stomak
Trećeg dana sameljite čenove belog luka i smesu rasporedite ravnomerno na pleh ili krpu. Ponovo ostavite na suncu 3 dana. Poslednjeg dana opet sameljite beli luk i dobićete aromatičan prah kojim ćete obogatiti ukus jelima.
Beli luk u prahu čuvajte u dobro zatvorenoj posudi ili tegli.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom