Predstavljamo recept za nedoljiv kremasto-čokoladni napitak upotpunjen aromom bundeve.
Sastojci za 2 šolje:
200g tamne čokolade
1 šoljica krema od bundeve
1 kašika kokosovog mleka
¼ čajne kašičice cimeta
2 čajne kašičice sirupa od agave
Pogledajte i 5 dobrih razloga da češće pijete toplu čokoladu
Priprema:
Zagrejte vodu u šerpi u koju ćete staviti manju šerpicu sa izlomljenim kockicama čokolade. Na ovaj način čokolada će se otopiti, a neće pri tome zagoreti.
Za krem od bundeve prvo naseckajte bundevu na sitne komadiće i kuvajte je na pari 15 minuta. Nakon toga je usitnite mikserom dok ne postignete kremastu teksturu i dodajte cimeta. U smesu dodajte čokoladu, sirup od agave i kašiku kokosovog mleka i sve zajedno zagrejte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem