Predstavljamo recept za nedoljiv kremasto-čokoladni napitak upotpunjen aromom bundeve.

Sastojci za 2 šolje:

200g tamne čokolade

1 šoljica krema od bundeve

1 kašika kokosovog mleka

¼ čajne kašičice cimeta

2 čajne kašičice sirupa od agave

Pogledajte i 5 dobrih razloga da češće pijete toplu čokoladu

Priprema:

Zagrejte vodu u šerpi u koju ćete staviti manju šerpicu sa izlomljenim kockicama čokolade. Na ovaj način čokolada će se otopiti, a neće pri tome zagoreti.

Za krem od bundeve prvo naseckajte bundevu na sitne komadiće i kuvajte je na pari 15 minuta. Nakon toga je usitnite mikserom dok ne postignete kremastu teksturu i dodajte cimeta. U smesu dodajte čokoladu, sirup od agave i kašiku kokosovog mleka i sve zajedno zagrejte. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: buro247.hr