Ovi jednodnevni režimi ishrane nisu klasična dijeta već omogućavaju samo izbacivanje viška tečnosti koja "dodaje" od pola do dva kilograma.
Primer jelovnika 1:
Napravite meni od dostupnih namirnica koje ukupno sadrže 1.200 kalorija.
Doručak: Šolja nemasnog mleka, pomorandža i porcija žitarica ili: ovsena kaša sa mlekom uz dodatak iseckanih krušaka i badema.
Prepodnevna užina: kriška dinje ili pola šolje nemasnog jogurta.
Ručak: Sendvič od hleba ili peciva pravljenog od celog zrna žitarica, sa nemasnim mesom, spanaćem i grožđem ili: vegetarijanski suši ili salata od svežeg povrća.
Popodnevna užina: Nemasni jogurt sa svežim bobičastim voćem i kašikom meda.
Večera: Pola šolje integralnog pirinča sa mahunarkama, paradajzom, lososom i voćem ili: piletina sa smeđim pirinčem sa barenim šparglama.
Pročitajte i 5 dobrih razloga da jedete ovsenu kašu
Primer jelovnika 2
7:00 doručak: čaša jogurta, kajgana od dva jajeta ili šolja svežeg sira.
13:00 ručak: šolja svežeg sira sa šakom škampa ili konzerva tunjevine pomešane sa malo kisele pavlake, ili nekoliko kriški dimljenog lososa sa malo krem sira.
16:00 užina: kafa sa mlekom.
19:00 večera: odaberite jednu od kombinacija koje možete jesti za ručak ili napravite poširani losos sa malo jogurta, ili omlet od dva jajeta sa malo svežeg sira.
22:00 užina: ako ste gladni, pred spavanje popijte šolju toplog mleka.
Pogledajte i Kako da napravite grčki jogurt
Primer jelovnika 3
Pirinčani dan: 150 grama pirinča skuvajte u puno vode i podelite na tri porcije koje ćete jesti tokom dana u jednakim razmacima od četiri do pet sati. Ujutro i uveče u pirinač možete da dodate malo povrća sa začinima, a za ručak 200 g kuvanog paradajza.
Povrtni dan: 70 g krompira i 60 g kuvanog povrća treba podeliti na tri obroka. Krompir može biti kuvan ili pečen u rerni. Povrće za prilog možete da skuvate na pari. Od začina su dozvoljeni peršun i majčina dušica.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: novosti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus