Kada je u pitanju kuvanje pirinča, opcije su raznovrsne. Možete izabrati standardni način pripreme u šerpi ili tiganju na šporetu, ali najjednostavniji i najlakši pristup podrazumeva rernu.
Pogledajte i Kako da skuvate savršen rastresit pirinač
Kakav god pirinač da kuvate - dugog zrna, kratkog zrna, beli, smeđi, ili divlji pirinač - sve to možete da pripremite u rerni. Ovaj metod je prilagodljiv svim sortama, a proces nije toliko različit od kuvanja pirinča na ringli.
1. Ovo je metoda u kojoj su vam ruke potpuno slobodne
Za razliku od pirinča kuvanog na ringli koji se greje samo odozdo, pirinač u rerni dobija stalan protok toplote iz svih pravaca. To znači da se pirinač kuva ravnomerno .To je zaista siguran metod kuvanje da ne može biti jednostavnije.
Pogledajte i Tri koraka do savršeno skuvanog pirinča
2. Oslobađa prostor na šporetu
Kuvanje pirinča u rerni je vaš odgovor na oslobađanje prostora na ringlama. Ukoliko obrok pripremate u rerni, činjenicu da je ona već ugrejana iskoristite tako što ćete u rernu ubaciti i pirinač.
Pogledajte i Ne bacajte vodu u kojoj ste kuvali pirinač
3. Krajnji rezultat je još kremastiji pirinač
Pored lokacije, velika razlika između pirinča pripremljenog na ringli i u rerni je tečnost koja je potreba. Kuvanje pirinča u rerni zahteva manje vode, zajedno sa kašikom rastopljenog putera ili maslinovog ulja. To možda deluje malo, ali ovi dodaci mogu doprineti tome da pirinač bude još rastresitiji i kremastiji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus