Neverovatno ukusan i nežan kolač, koji možete lako i brzo pripremiti. Prednost ovog kolača je u tome što je zdrav i veoma se sviđa deci.
Kolač možete pripremiti u rerni ili mikrotalasnoj pećnici, čime ćete vreme pečenja smanjiti na samo 10 minuta!
Biće potrebni sledeći sastojci:
500 g polumasni sitni sir
5 kašika šećera
2 jajeta
4 kašike griza
1 kašika kakao praha
150 ml mleka
1 kesica vanilin šećera
prstohvat soli
malo praška za pecivo
Pogledajte i Brzo i lako: Čokoladna torta s orasima koja se ne peče
U sir stavljamo šećer, so, jaja i vanil šećer. Promešamo. Zatim dodajemo mleko i griz, i ponovo dobro promešamo. Testo delimo na dva dela. U jedan deo dodajemo kakao.
Kalup za pečenje premazujemo uljem i počinjemo naizmenično slagati testo: belo, pa braon.
Recimo stavite kašiku belog, onda odozgo kašiku braon, pa ponovo belog testa, i tako dok ne iskoristite obe smese. Odgore možete viljuškom ili čačkalicom iscrtati šare, ili čak, crtež.
Kolač možete ispeći na dva načina.
Možete ga staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 35-40 minuta.
Možete ga peći i u mikrotalasnoj rerni,. Posuda sa testom se stavlja u mikrotalasnu, podesi se na maksimalnu snagu (moja je 750 W) i podešavamo tajmer na 10 minuta.
Posle 10 minuta kolač je gotov. Neka odstoji u mikrotalasnoj još 2 minuta. Vadimo iz kalupa, ohladimo i sečemo.
Kolač možete okrenuti i posuti čokoladom, ili možete pripremiti i čokoladnu glazuru i posuti orasima, sve je stvar vašeg ukusa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: uspešna žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus