Ako ste alergični na gluten, a žudite za kremastim desertom, ovaj recept će vas oduševiti.

Potrebni sastojci:

Za koru:

225 g bezglutenskog keksa

85 g otopljenog putera

Za nadev:

450 g rikota sira

250 g maskarone sira

3 jajeta

100 g šećera

malo soli

60 g naseckane čokolade

Pogledajte i 10 pokazatelja da vam smeta gluten

Priprema:

U posudu sipajte mleveni keks, dodajte puter i dobro promešajte. Nakon toga smesu sipajte u kalup za pite i utisnite u dno i stranice kalupa pa stavite u zamrzivač na pet minuta. Uključite rernu da se greje na 190 stepeni pa pripremite koru.

Sve sastojke osim čokolade dobro umutite mikserom pa na kraju umešajte i čokoladu. Sipajte nadev na koru, stavite u duboku tepsiju pa napunite vodom do pola i stavite u rernu da se peče 50 minuta. Nakon toga, isključite rernu, otvorite i ostavite pitu još 10 minuta u rerni. Izvadite, ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi pa u frižideru najmanje sat vremena.

Služite!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Lifepress magazin