Ovu poslasticu možete poslužiti sa sladoledom!
Sastojci:
5 većih jabuka (ogulite i iseckajte na kocke)
100 g šećera
1 kašika brašna
1 kašika cimeta
Za testo:
150 g miks pahuljica (ovsene, ražena ili ječmene. Može i samo jedne po želji)
150 g brašna
100 g šećera
1 pakovanje putera
pola kašičice praška za pecivo
šaka seckanih oraha, badema i lešnika (po želji)
PROČITAJTE JOŠ: Lenja pita s jabukama
Priprema:
1. Uključiti rernu na 200c.
2. U činiju izmešati jabuke, šećer, brašno i cimet. Presuti u pleh u kom ste stavili papir za pečenje.
3. Izmešati ovsene pahuljice, brašno, šećer, otopljen puter, prašak za pecivo, seckane orahe, bedeme i lešnike. Izmešati sve dok se masa ne ujedinji, a zatim posuti preko jabuka.
4. Peći dok gornji sloj dobije zlatno braon boju, oko 30-tak minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus