Nutricionista Pol Grinberg odlučio je da godinu dana svakodnevno jede ribu, a svoje iskustvo dokumentovao je u filmu "The Fish on My Plate". 

Uprkos tome što postoji vrlo malo dokaza da omega 3 snižavaju krvni pritisak i sprečavaju šlog, mnogi ljudi uzmaju suplemente ovih masnih kiselina, koji nisu ni najmanje jeftini. 

Kako bi proverio da li one zaista imaju magična svojstva, Grinberg je tokom jedne godine pojeo više od 700 obroka sačinjenih od morskih plodova i ribe. 

Pogledajte koje su najzdravije vrste ribe.

Pre nego što je otpočeo svoju neobičnu dijetu, posetio je lekara i uradio sve analize, koje su mu bile potrebne kako bi na kraju svog eksperimenta utvrdio da li su omega 3 blagotvorno uticale na njegovo zdravlje. 

"Imao sam blago povišen krvni pritisak i problem sa holesterolom. Imam probleme s depresijom i insomniom i to mi se ne sviđa", rekao je on. 

"Zato sam pao na čari omega 3 industrije: oni prodaju ono što bi trebalo da reši sve moje probleme". 

Pogledajte recept za domaću sardinu sa povrćem.

Možda će vas kraj njegovog putovanja razočarati - posle godinu dana, rezultati pregleda kod lekara su identični. Štaviše, krvni pritisak mu je blago porastao, što bi možda mogla biti posledica pojačanog unosa soli, a primećen je i rast žive u njegovom organizmu. 

Iako je Grinberg tvrdio da se oseća i izgleda bolje posle godinu dana riblje ishrane, njegov dokumentarac očigledno ne ide u prilog omega 3 industriji koja samo u SAD vredi impresivnih 30 milijardi dolara.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: b92.net