Zaboravite na guljenje i kuvanje krompira, jer vam za OVE knedle uopšte nije potreban krompir! Takođe, ovo testo možete zamrznuti i skuvati gotove knedle bilo kad tokom godine.

Sastojci:

– pola litra mleka

– 250 grama griza

– oštrog brašna po potrebi

– 1 jaje

–  kašika šećera

– pakovanje prezli ili prepečene hlebne mrvice ako imate starog hleba

– iscepane šljive

– polovina praška za pecivo

– malo ulja za kuvanje

Pogledajte i Ova jela možete da pripremite od ostataka krompir pirea

Priprema:

Skuvajte griz u mleku koje ste prethodno zasladili kašikom šećera. Ostavite griz da se ohladi, a potom mu dodajte jaje, brašna toliko da testo bude kompaktno za valjanje i da se ne lepi, zajedno sa praškom za pecivo.

Pospite radnu površinu brašnom, a onda smesu od testa uvaljajte u valjak. Secite valjak od testa na parčiće od oko 5 cm i od njih pravite krugove. U sredinu svakog kruga stavite pola šljive ili celu šljivu, kako više volite, pa ih zatvorite u loptu, odnosno knedlu.

Stavite vodu da provri i u nju sipajte malo ulja. Tek kad voda pusti ključ stavite knedle i pošto isplivaju na površinu, ostavite ih 5 min. da vriuckaju.

Propržite hlebne mrvice pa gotove knedle čim izvadite iz vode uvaljajte u njih. Odozgo ih možete posuti kristal šećerom i tako servirati.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicamaStvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: opanak.net