Zaboravite na guljenje i kuvanje krompira, jer vam za OVE knedle uopšte nije potreban krompir! Takođe, ovo testo možete zamrznuti i skuvati gotove knedle bilo kad tokom godine.
Sastojci:
– pola litra mleka
– 250 grama griza
– oštrog brašna po potrebi
– 1 jaje
– kašika šećera
– pakovanje prezli ili prepečene hlebne mrvice ako imate starog hleba
– iscepane šljive
– polovina praška za pecivo
– malo ulja za kuvanje
Pogledajte i Ova jela možete da pripremite od ostataka krompir pirea
Priprema:
Skuvajte griz u mleku koje ste prethodno zasladili kašikom šećera. Ostavite griz da se ohladi, a potom mu dodajte jaje, brašna toliko da testo bude kompaktno za valjanje i da se ne lepi, zajedno sa praškom za pecivo.
Pospite radnu površinu brašnom, a onda smesu od testa uvaljajte u valjak. Secite valjak od testa na parčiće od oko 5 cm i od njih pravite krugove. U sredinu svakog kruga stavite pola šljive ili celu šljivu, kako više volite, pa ih zatvorite u loptu, odnosno knedlu.
Stavite vodu da provri i u nju sipajte malo ulja. Tek kad voda pusti ključ stavite knedle i pošto isplivaju na površinu, ostavite ih 5 min. da vriuckaju.
Propržite hlebne mrvice pa gotove knedle čim izvadite iz vode uvaljajte u njih. Odozgo ih možete posuti kristal šećerom i tako servirati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: opanak.net
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom