Bilo da ste pravi kuvar ili početnik, naučite da prepoznate svaki komad mesa

Doživite meso u punom sjaju uz mesni vodič koji vam donosi detaljan opis svih delova belog i crvenog mesa.
Treba krenuti s istraživanjem svih delova piletine, svinje, govedine ili junetine. Među svom hranom životinjskog porekla, crveno meso je na najlošijem glasu. Meso živinskog porekla dobar je izvor belančevina, gvožđa i vitamina B grupe.
Zbog cene i široke primene najčešće se nalazi u supama i smatra se laganim mesom. Zbog manjeg udela masnoća, ljudi često posežu upravo za piletinom i ćuretinom.
Belo meso i riba visoko se kotiraju među pobornicima zdrave ishrane, što je opravdano, ali crveno meso takođe ima brojne prednosti. Jedan od najčešćih mitova, onaj je o svinjetini kao najlošijem izboru crvenog mesa.
Pročitajte i Meso ovih životinja je zdravije od piletine, parasetine i govedine
Upravo suprotno, masti svinjetine čak su i povoljnije od masti ostalog crvenog mesa, a i sličnije onima u belom mesu. Znajući da je reč o mesu ujedno i najpopularnijem u kuhinjama širom sveta, odlučili smo kroz našu mesnu priču razbiti sve mitove o crvenom mesu.
Otkrićete delove za koje niste ni znali za što se koriste i konačno ćete doživeti sve delove svinjskog buta, savršene za pripremu pašticada i bečkih odrezaka.
Imajući na umu da je meso izvor proteina neophodnih za funkcionisanje našeg organizma, treba imati na umu opis mesa i kroz pripremu jela.
Recimo, juneća pečenica idealna je za biftek, a frikando za pašticadu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: gastro.24sata.hr