Pronađeni su arheološki dokazi da su puževe jeli još u vreme paleolita. Tragovi datiraju na odručju Mediterana, a zna se da su bili specijalitet starih Grka i Rimljana.
Puževi su se svrastavali u posnu hranu. Danas se smatraju francuskim specijalitetom, ali su jednako zastupljeni i na španskoj trpezi. Paradoks je da u vreme Napoleona, puževi nisu bili ni u jednom restoranu na jelovniku.
Pročitajte i Švedski pužići sa cimetom
Čuveni kuvar tog vremena, karem, rešio je da ipak pripremi puževe na za svečanu večeru u čast cara Aleksandra. Pripremio ih je na puteru sa belim lukom i peršunom.
I danas se primenjuje ovaj način pripreme, a ukus ocenite sami.
Jedno je izvesno, obrok je pun proteina, a dokazano utiče i na potenciju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno