Pronađeni su arheološki dokazi da su puževe jeli još u vreme paleolita. Tragovi datiraju na odručju Mediterana, a zna se da su bili specijalitet starih Grka i Rimljana.
Puževi su se svrastavali u posnu hranu. Danas se smatraju francuskim specijalitetom, ali su jednako zastupljeni i na španskoj trpezi. Paradoks je da u vreme Napoleona, puževi nisu bili ni u jednom restoranu na jelovniku.
Pročitajte i Švedski pužići sa cimetom
Čuveni kuvar tog vremena, karem, rešio je da ipak pripremi puževe na za svečanu večeru u čast cara Aleksandra. Pripremio ih je na puteru sa belim lukom i peršunom.
I danas se primenjuje ovaj način pripreme, a ukus ocenite sami.
Jedno je izvesno, obrok je pun proteina, a dokazano utiče i na potenciju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus