Pronađeni su arheološki dokazi da su puževe jeli još u vreme paleolita. Tragovi datiraju na odručju Mediterana, a zna se da su bili specijalitet starih Grka i Rimljana.

Puževi su se svrastavali u posnu hranu. Danas se smatraju francuskim specijalitetom, ali su jednako zastupljeni i na španskoj trpezi. Paradoks je da u vreme Napoleona, puževi nisu bili ni u jednom restoranu na jelovniku.

Pročitajte i Švedski pužići sa cimetom

Čuveni kuvar tog vremena, karem, rešio je da ipak pripremi puževe na za svečanu večeru u čast cara Aleksandra. Pripremio ih je na puteru sa belim lukom i peršunom.

I danas se primenjuje ovaj način pripreme, a ukus ocenite sami.

Jedno je izvesno, obrok je pun proteina, a dokazano utiče i na potenciju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/