Sirove torte postaju sve popularnije, a zbog zdravih sastojaka često su prvi izbor mnogih koji moraju iz nekog razloga da budu na režimu. Ako volite slatkiše i ne možete da ih se odreknete, onda obavezno probajte ovu sirovutortu, jer ne samo da je ukusna, nego i fantastično izgleda. Tajna je u trik sastojku, a to je avokado. Možda vam deluje čudno, ali on se savršeno uklapa u kombinaciju sa čokoladom i indijskim orahom i čini ovu tortu prosto nedoljivom.
- Sastojci:
- Za koru:
- 1 šolja badema
- 1 šolja suvih smokvi
- 3 kašike kakaoa
- 1 kašika javorovog sirupa ili meda
- Za zeleni fil:
- 1 avokado
- 100 g indijskih oraha
- 3-4 kašike javorovog sirupa ili meda
- 1 kašika kokosovog ulja
- nana
- Za čokoladnu glazuru:
- 50 g indijskih oraha
- 2 kašike kakaoa
- 100 ml vode
- 50 g čokolade bez šećera
- 2 kašike kokosovog ulja
Priprema:
U blenderu ustisnite bademe, pa dodajte smokve i nastavite da blendate. Zatim sipajte kakao i med ili javorov sirup i sve sastojke dobro sjedinite. Utisnite u kalup i stavite u frižider da se dobro stegne. Zatim u blenderu ispasirajte očišćeni avokado, pa dodajte indijske orahe, med ili javodorov sirup, kokosovo ulje i nanu. Sve dobro izmiksajte u blenderu i sipajte preko keksa. Stavite u frižider. Zatim izblendirajte indijski orah, pa pomešajte sa vodom i istopljenom čokoladom i kakaom. Sipajte kokosovo ulje i promešajte. Sipajte preko fila, a onda stavite u frižider na 3 sata.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća