Mramorni kolač je poslastica koja se lako pravi, a ove neverovatne šare postižu se tako što po testu par puta pređete drvenim štapićem za ražnjić ili viljuškom. Testo sa ukusom vanile i čokolade se stapa u jednu poslasticu, a toliko je mekan da se topi u ustima. Kako bi ovaj kolač bio još ukusniji, naš predlog je da ga prelijete čokoladnom glazurom. 

  • Sastojci: 
  • 5 jaja
  • 14 kašika šećera
  • 14 kašika brašna
  • 14 kašika mleka
  • 12 kašika ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike kakaoa
  • Za čokoladnu glazuru: 
  • 100 g čokolade 
  • 80 ml slatke pavlake 

Priprema: 
Odvojite belanca i žumanca, pa žumanca penasto umutite sa šećerom. Postepeno sipajte i mleko, pa nastavite da mutite. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro sjedinite. Umutite belanca u čvrst šne i dodajte u žumanca, pa lagano sjedinite. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte kakao i promešajte. Tepsiju nauljite i sipajte prvo svetliju smesu, a onda i tamniju. Malo promešajte da se napravi šara, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Dok se peče napravite čokoladnu glazuru tako što ćete istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom, pa prelijte preko kolača i secite.

BONUS VIDEO: 

TikTok/caughtsnackin Japanski kolač od 3 sastojka

Izvor: Stvar ukusa