Sultanova sarma ili paša loku je poznati tursko kolač koji često viđamo na slavskim trpezama. Možda priprema deluje komplikovano i pipavo, ali u principu je jednostavno. Postoje razni recepti za sultan sarmu, pa tako možete da je pravite sa voćem, čokoladom, koka-kolom, a donosimo vam i recept za ovu sa lešnicima. Ovaj nedoljivi mlečni kolač sa kokosom će vas oduševiti na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 1 l mleka
- 1 šolja šećera u prahu
- 1,5 šolja brašna
- 125 g putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 250 ml slatke pavlake
- 1 šolja kokosa
- 30 komada lešnika
Priprema:
U posudi pomešajte mleko, šećer, brašno i istopljeni puter, pa dobro sjedinite. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte vanilu i promešajte. Na pleh pospite kokos, lepo da pokrije dno. Preko premažite fil, a onda i umućenu slatku pavlaku. Stavite u frižider da se stegne, pa isecite tanke i uske trake (po širini više, a onda na pola po dužini). Na sredinu svake trake stavite lešnik i urolajte. Poslužite!
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem